Sunday, December 1, 2019

Prajitura turnata cu mere si nuci


Ingrediente

  • 400 g margarina
  • 400g zahar
  • 200g nuca macinata
  • 400g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 5 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker

Mod de preparare

Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand si ouale.
Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.
Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.
Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna !

No comments:

Post a Comment